Pilates

Pilates is een hollistische mind-body-spirit training ontwikkeld door Joseph Pilates. Functionele bewegingspatronen worden aangeleerd aan de hand van zijn "Contrology" en de zes principes om meer lichaamsbewustzijn en een correcte lichaamshouding te ontwikkelen, ook tijdens je dagelijkse activiteiten.

De naam zegt het al: je beoefent yoga en pilates op een stand-up paddle board op het water. De laatste jaren is suppen een trend geworden. Je verbetert je kracht, balans en focus.
Het leuke is... het is toegankelijk voor iedereen! Je gebruikt je hele lichaam en krijgt een total body workout!

Pilates is voor iedereen! Voor actieve mensen, mensen met beperkingen of kwetsuren, jonge of oudere mensen! Voor oudere mensen die niet in het fitness systeem passen en toch willen blijven bewegen op een verantwoorde manier. Voor Tieners, waarvoor het belangrijk is van jongs af aan een correcte lichaamshouding aan te leren nemen.

Het is een perfecte training voor topsporters en dansers om minder risico op blessures te hebben. Het verbetert de sportprestaties en de concentratie.

We helpen ook mensen na revalidatie in samenspraak met de dokter of specialist om het lichaam sterker en soepeler te maken na revalidatie.

Privé les: Individueel, Duo of TrioVoordelen:

 

  • Activeer je core
  • Ontwikkel lange sterke spieren
  • Verbeter je conditie en concentratie
  • Verbeter foute houdingen
  • Vernieuw je ruggengraat
  • Vind evenwicht en balans
  • Leer op een veilige manier bewegen
  • LetselpreventieDit alles onder professionele begeleiding

Mat I

55 minuten, maximum 15 personen

Als beginner leer je de basis van Pilates, a.d.h.v. de basisprincipes: Concentration, Centering, Control, Breathing, Precision and Flowing Movement. We focussen vooral op de CORE of POWERHOUSE en wij werken op de mat met verschillende accessoires. Alles begint bij de MAT!

Mat II

55 minuten, maximum 15 personen

Voor mensen met reeds enige ervaring die zich verder willen verdiepen en groeien in Pilates.

Reformer I

Deze lessen zijn een uitstekende aanvulling op de mat lessen. Al je spieren worden aan het werk gezet op een bewegend oppervlak met veren en zo creëer je meer kracht, stabiliteit en uitlijning van het lichaam.

Reformer II

Voor mensen met reeds enige ervaring die zich verder willen verdiepen en groeien in Pilates.

Combi

Een combiles is een les waar je zowel op de mat, als met de reformer, tower en chair werkt. Veren en een bewegend oppervlak zorgen ervoor dat je een extra uitdaging krijgt.